اِعمال تکفیر در پایان دوره باستان و ابتدای قرون وسطی میلادی

بسم الله الرحمن الرحیم

عنوان مقاله:

مقایسه «اعمال تکفیر» در پایان دوره باستان و ابتدای قرون وسطی در خاور میانه

Comparing “Acts of Excommunication” in the Late Antique and Early Medieval Middle East

نویسنده (نویسندگان):

ادموند هایس

Edmund Hayes

دانشگاه لیدن، هلند

Leiden University, Netherlands

مترجم (مترجمان):

اکبر باقری، فاطمه طاهری‌زاده

Bagheri, Akbar; Taheri Zadeh, Fatemeh

Abstract:

This introduction suggests an approach to the study of excommunication that is comparative (here highlighting Jewish, Christian, and Islamic cases) and carefully contextual, taking note of specific institutional dynamics and processes of historical memory formation. Moreover, ex-communication should not be understood as a defined category, but as part of a broader network of acts of boundary enforcement that share certain features, including cursing, ostracism, banishment, oath-breaking, and execution. Meanwhile, studying individual “acts of excommunication” gives us a sharpened sense of how authority is practically constructed and threatened at particular moments. By studying acts rather than ideal conceptions or purely legal definitions, it is argued that excommunication can be seen not merely as a hierarchical tool for top-down discipline, but also as a communal arena in which authority and boundaries are contested within wider communities of believers.

چکیده:

این پژوهش در نظر دارد رویکردی مقایسه‌ای از تکفیر( در یهودیت، مسیحیت و اسلام) ارائه دهد و با توجه به پویایی‌های یک نهاد خاص و فرآیندهای موثر در شکل‌گیری حافظه تاریخی، به این کار بپردازد. علاوه بر این نباید تکفیر را به عنوان یک مقوله منطقی کاملا پذیرفته شده، تعریف کرد بلکه باید آن را به عنوان یک بخش وسیع‌تر از ساختار افعال مرزی تلقی نمود که دارای ویژگی‌هایی خاص از جمله نفرین، طرد، تبعید،پیمان شکنی و اعدام است.در عین حال، مطالعه فردی در خصوص «اعمال تکفیری» برای ما روشن می کند که چگونه درلحظات خاص ، اقتدار(قدرت)  عملا ساخته و تهدید می شود. اگر به جای مفاهیم ایده آل یا تعاریف کاملا قانونی به مطالعه رفتارها پرداخته و استدلال شود که نمی توان از تکفیر  صرفا به عنوان یک ابزار سلسله مراتبی جهت ایجاد نظم و انظباط با روندی از بالا به پایین در نظر گرفت، بلکه یک عرصه رقابت همگانی است که در آن، جدال بر سر رسیدن به اقتدار و مرزها خواهد بود که اکثر جوامع صالح را در بر می گیرد.

Keywords: Boundaries, apostasy, Judaism, Christianity, Islam

کلید‌واژه‌ها: حدود، ارتداد، یهودیت، مسیحیت، اسلام

*********

این مقاله توسط به فارسی ترجمه شده و در حال بررسی و نقد است. پس از تکمیل پروژه، ترجمه مقاله و نقد آن در دو نشریه علمی ـ تخصصی و علمی پژوهشی منتشر می گردد.

لینک دانلود گزارش هر یک از تحقیقات مذکور در همین صفحه بارگذاری می شود. ان‌شاءالله.

*********

Comparing-Acts-of-Excommunication-in-the-Late-Antique-and-Early-Medieval-Middle-East

لینک دانلود

نویسنده: Edmund Hayes
ناشر: Routledge